INFORMUJEMY, IŻ NIE WYRAŻAMY ZGODY NA WYKORZYSTYWANIE FRAGMENTÓW LUB CAŁOŚCI NASZYCH INFORMACJI
PRZEZ PODMIOTY ZEWNĘTRZNE BEZ ZGODY I AUTORYZACJI WŁADZ ZWIĄZKU

Doładowanie indywidualnych kont dla pracowników PKN ORLEN na platformie kafeteryjnej MyBenefit.

Pracodawca, na wniosek reprezentatywnych organizacji związkowych, podjął decyzję o przyznaniu pracownikom PKN ORLEN dodatkowego doładowania indywidualnych kont na platformie kafeteryjnej.  Bank „Twoje Punkty” zostanie doładowany 350 punktami do wykorzystania na wybrane benefity. Przypominamy, że 1 punkt w kafeterii to 1 złotówka.

Doładowanie nastąpi w dniu 1 kwietnia 2020 br.

Decyzja o dodatkowym doładowaniu pracownikom kont na platformie kafeteryjnej wynika z chęci kreowania dobrych warunków zatrudnienia oraz rozwoju oferty benefitów odpowiadających bieżącym trendom rynkowym – powiedziała Wioletta Kandziak, Dyrektor Wykonawczy ds. Kadr.

Kafeteria to internetowa platforma będąca jednym z benefitów oferowanych w ORLENIE, za pośrednictwem, której pracownicy mogą kupować interesujące produkty lub usługi wybrane spośród szerokiego wachlarza dostępnych rozwiązań, np. zakupy w sklepach internetowych, czy opieka prawna.

Osobami uprawnionymi do otrzymania dodatkowego doładowania banku „Twoje Punkty” na indywidualnym  koncie  na platformie kafeteryjnej są pracownicy PKN ORLEN zatrudnieni na podstawie umowy o pracę w dniu doładowania platformy kafeteryjnej  tj. 1 kwietnia 2020 r. oraz pracownicy zatrudnieni po tym dniu, do 31 grudnia 2020 roku, z wyłączeniem pracowników, którzy przebywają w tym czasie na urlopach bezpłatnych i wychowawczych lub są w okresie wypowiedzenia umowy o pracę.

Mając na względzie obecną sytuację i wynikające z niej ograniczenia możliwości korzystania z pełnej oferty benefitów na platformie kafeteryjnej, przedłużony zostanie ponownie termin ważności Punktów na Start do 31 grudnia 2020 roku.

Więcej informacji na temat systemu kafeteryjnego znajduje się w Intranecie w zakładce Moja praca/Benefity pracownicze.

solidarnosc_spch

komisja_krajowa