INFORMUJEMY, IŻ NIE WYRAŻAMY ZGODY NA WYKORZYSTYWANIE FRAGMENTÓW LUB CAŁOŚCI NASZYCH INFORMACJI
PRZEZ PODMIOTY ZEWNĘTRZNE BEZ ZGODY I AUTORYZACJI WŁADZ ZWIĄZKU

Obowiązek zakrywania nosa i ust.

​W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników oraz mając na uwadze wprowadzenie od 16 kwietnia 2020 r. obowiązku zakrywania przy pomocy odzieży lub jej części, maski albo maseczki, ust i nosa podczas przebywania poza miejscem zamieszkania lub stałego pobytu, zaleca się, aby wszyscy pracownicy przestrzegali ww. obowiązku.

W szczególności podczas:
• wykonywania obowiązków służbowych, związanych z bezpośrednią obsługą interesantów lub klientów,
• korzystania z miejsc i przestrzeni wspólnych z innymi instytucjami lub ogólnie dostępnych, będącymi miejscami użytku publicznego, np.: patia, lobby, parkingi, itp.,
• korzystania z transportu zbiorowego poza terenem zakładu pracy, w drodze do/z pracy,
• korzystania z transportu własnego/samochodu prywatnego, którym poruszają się osoby niezamieszkujące we wspólnym gospodarstwie domowym z pracownikiem oraz w przypadku korzystania z wewnętrznej komunikacji autobusowej na terenie Zakładu Produkcyjnego w Płocku.

W pozostałych przypadkach, pracownicy przebywający na terenie zakładu pracy, nie mają obowiązku stosowania ww. środków ochrony przed zakażeniem koronawirusem.

Za przekazanie powyższych zaleceń do wiadomości pracowników oraz monitorowanie ich realizacji w miejscu pracy odpowiedzialny jest bezpośredni przełożony.

solidarnosc_spch

komisja_krajowa