Otwarcie punktów gastronomicznych na terenie Zakładu Produkcyjnego PKN ORLEN.

ORLEN Administracja informuje, iż od 20 maja 2020 roku (środa) w punktach gastronomicznych na terenie Zakładu Produkcyjnego PKN ORLEN, w bufecie ORLEN Centrum Usług Korporacyjnych oraz w bufecie budynku Centrum Administracji w Płocku, zostanie przywrócona możliwość spożywania posiłków na miejscu, zgodnie z wytycznymi i zaleceniami GIS.

W związku z powyższym dla zapewnienia bezpieczeństwa gości i pracowników, będą obowiązywały następujące zasady:

– utrzymania 2-metrowej odległości pomiędzy osobami stojącymi w kolejce,

– obowiązkowej dezynfekcji rąk przez klientów przy wejściu na teren punktów gastronomicznych,

– przebywania jednej osoby przy stoliku.


Noszenie osłon ust i nosa oraz rękawiczek w przypadku klientów punktu gastronomicznego zajmujących miejsca siedzące i w trakcie konsumpcji nie jest wymagane.
Usługa na miejscu będzie realizowana z wydawaniem zamówień oraz sztućców na tacach, bezpośrednio przez obsługę.

W dalszym ciągu realizowana będzie usługa dostarczania dań obiadowych na telefon na niezmienionych zasadach:

– zamówienia można składać od 7:00 do 10:00 pod nr tel. 24 286 95 39 lub na adres email: srebrnacatering@orlen.pl

– posiłki będą wydawane i dostarczane w pojemnikach jednorazowych,

– odbiór osobisty zamówionych posiłków odbywać się będzie na stołówce w budynku Centrum Administracji w Płocku od godziny 12:00 do 14:30,

– organizacja wydawania posiłków dostosowana będzie do zaleceń Państwowej Inspekcji Sanitarnej, czyli zachowanie właściwych odległości pomiędzy osobami odbierającymi posiłki oraz zastosowanie się do poleceń obsługi i organizacji ruchu na terenie stołówki jak również zachowanie wszelkich środków ostrożności podczas odbioru i dostaw posiłków,

– wskazana płatność kartą płatniczą.