Pomoc dla Marcela.

Niespełna dziesięcioletni Marcel oraz inni potrzebujący czekają na pomoc. Zostań potencjalnym dawcą krwiotwórczych komórek macierzystych.

​Wspólnie z Fundacją DKMS,  PKN ORLEN S.A.  organizuje na terenie naszej firmy punkty rejestracji dawców szpiku, wspierając poszukiwania potencjalnego dawcy szpiku dla chorego Marcela Brzezińskiego – chłopca z Płocka, który w grudniu ub. roku zachorował na białaczkę limfoblastyczną. Niestety, brak jest zgodności genetycznej wśród członków rodziny. Marcel potrzebuje pomocy od nieznajomej osoby, która zarejestruje się w bazie potencjalnych dawców krwiotwórczych komórek macierzystych i szpiku.

Misją Fundacji DKMS jest znalezienie Dawcy dla każdego Pacjenta na świecie potrzebującego przeszczepienia komórek macierzystych szpiku. Fundacja działa w Polsce od 2008 roku jako niezależna organizacja non-profit.
W ciągu 8 lat zarejestrowała w Polsce ponad 1 140 000 potencjalnych Dawców. Celem statutowym Fundacji jest działalność w zakresie wspierania osób potrzebujących pomocy ze względu na ich stan fizyczny, psychiczny lub emocjonalny; promowania nauki oraz badań w dziedzinie przeszczepiania komórek macierzystych oraz promocji zdrowia publicznego.

W najbliższy wtorek, 20 lutego w godz. od 9.00 do 13.00 będzie można w ośmiu lokalizacjach w naszej firmie w Płocku oraz w Warszawie zarejestrować się jako dawca.

Punkty rejestracji:

1) Budynek Centrum Administracji (hol przy stołówce)
2) Blok Hydrokrakingów, I piętro, pokój 19, Zakład Produkcyjny w Płocku
3) Budynek 08 (Główny Automatyk), sala 101B, Zakład Produkcyjny w Płocku
4) Wydział Olefin, Zakład Produkcyjny w Płocku
5) EC (budynek administracyjny), sala 16, Zakład Produkcyjny w Płocku
6) Centrum Medyczne Medica, I piętro (przy laboratorium), Płock, ul. Chemików 7
7) Budynek Centrum Usług Korporacyjnych, Płock ul. Łukasiewicza 39 (hol przy recepcji)
8) Budynek Senator, I piętro, Warszawa ul. Bielańska 12 (hol przy recepcji)

Zapraszamy, to szczególna akcja i wyjątkowy dar życia, na który być może już ktoś czeka.

Marcelek Brzezinski