INFORMUJEMY, IŻ NIE WYRAŻAMY ZGODY NA WYKORZYSTYWANIE FRAGMENTÓW LUB CAŁOŚCI NASZYCH INFORMACJI
PRZEZ PODMIOTY ZEWNĘTRZNE BEZ ZGODY I AUTORYZACJI WŁADZ ZWIĄZKU

Ponad 2 tysiące litrów płynu do dezynfekcji rąk Grupy ORLEN dla społeczności lokalnej.

Fundacja ORLEN przekaże łącznie ponad 2 tysiące litrów płynu do dezynfekcji rąk mieszkańcom Płocka, Płońska, Sierpca i powiatu płockiego. Dzisiaj tj. 23.03.2020 r. PKN ORLEN dostarczył już pierwszą partię produktu do Urzędu Miasta Płocka. Kolejne będą na bieżąco przekazywane m.in. do placówek medycznych, stowarzyszeń i organizacji pożytku publicznego.
​PKN ORLEN jako dobry i odpowiedzialny sąsiad dostarczył do płockiego ratusza 500 litrów płynu do dezynfekcji rąk. Produkt trafi jak najszybciej do organizacji pozarządowych zajmujących się udzielaniem pomocy osobom starszym, samotnym i niepełnosprawnym. Jako odpowiedzialna firma, PKN ORLEN co dzień dba o społeczności lokalne. W trudnym czasie tym bardziej chce ich wspierać. Dlatego podjął decyzję o zabezpieczeniu mieszkańców Płocka i okolic w walce z epidemią koronawirusa.

To nasi sąsiedzi i klienci, dlatego w relacjach z nim stawiamy na dialog i solidarność – mówi prezes Daniel Obajtek.

Spółka, poprzez Fundację ORLEN, w trosce o zdrowie mieszkańców Płocka i powiatu płockiego dostarczy bezpłatnie 100 litrów płynu do płockiego pogotowia ratunkowego oraz do miejskiej Państwowej Straży Pożarnej. Ponadto 135 litrów płynu dezynfekującego otrzymają również harcerze, którzy opiekują się płockimi seniorami i osobami samotnymi, potrzebującymi pomocy. Kolejna partia płynu do dezynfekcji trafi także do innych samorządów z powiatu płockiego m.in. do Miasta i Starostwa w Płońsku, czy Starostwa Sierpeckiego.

solidarnosc_spch

komisja_krajowa