Pozytywne zmiany w obszarze Elektrociepłowni PKN ORLEN S.A.

Organizacja Międzyzakładowa NSZZ „Solidarność” PKN ORLEN S.A. na wniosek członków naszego związku odbyła spotkanie z dyrektorami obszaru Elektrociepłowni PKN ORLEN S.A., na którym poruszyliśmy sprawy związane z przeszeregowaniem Pracowników – dyspozytorów mocy. Pracownicy ci wnioskowali o zmianę zaszeregowania do wyższych kategorii, a co za tym idzie o podwyższenie wynagrodzeń, które ich zdaniem po wprowadzaniu zmian wynikających z ZUZP były dla nich krzywdzące.

Problemy te zostały przez nas zgłoszone na spotkaniu z Panią Dyrektor Wykonawczą ds. Kadr Wiolettą Kandziak i omówione z obszarem kadr, które przeanalizowały ten temat. Nasze zaangażowanie  było na tyle skuteczne, że środki finansowe na zaspokojenie potrzeb w tym obszarze zostały zabezpieczone.

Jesteśmy skuteczni w naszych działaniach. Nasz związek dąży do tego, aby dbać i pomagać w rozwiązywaniu spraw trudnych i negocjować kompromis.